Plantenbakken van cortenstaal

Wil je graag groenten en kruiden kweken in je tuin? Overweeg dan eens de cortenstalen moestuinbakken van Kubik! Deze bakken zijn ontworpen om u een praktische, esthetische en duurzame kweekruimte te bieden.

Onze modellen plantenbakken van cortenstaal

Een plantenbak is een vierkante of rechthoekige plantenbak voor het kweken van gewassen. Wij bieden u modellen met of zonder bodem.

Planter zonder bodem

Ideaal voor het kweken van uw groenten, de bodemloze moestuin wordt direct op de grond geplaatst. Hij laat uw planten profiteren van het contact met de grond van uw tuin. Dankzij de hoogte van de bak kunt u uw moestuin verzorgen zonder te bukken. Dit model leent zich goed voor permacultuur. De bodemloze bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

 

Plantenbak met bodem

Geplaatst op een terras, is de plantenbak met bodem ideaal voor het aanleggen van een kleine moestuin of voor het kweken van kruiden zonder directe toegang tot de grond. U kunt zelfs zonder grond tuinieren. Met de verschillende bodemloze kunt u uw plantenbak in vakken verdelen en zones voor elke plant afbakenen. Het aantal vakken hangt af van de grootte van de plantenbak.

Wilt u een plantenbak van cortenstaal op maat laten maken?

Bij Kubik staan we klaar om te luisteren naar al uw projecten! Wil je zelf een plantenbak op maat maken? Vertel ons wat u wilt. Wij maken uw product op maat in onze werkplaats in Perwez.

Waarom kiezen voor een cortenstalen kuip voor uw moestuin?

Een sterk en duurzaam materiaal

Onze plantenbakken zijn gemaakt van cortenstaal, een zeer sterke metaallegering. Het bestaat uit staal en andere elementen zoals ijzer, koper, chroom of nikkel. Dit mengsel vormt een sterk materiaal dat op natuurlijke wijze oxideert en een beschermende roestlaag vormt. Hierdoor zijn onze plantenbakken bestand tegen corrosie, weer en zonlicht.

Een design en esthetische moestuin

Met een cortenstalen bak was uw moestuin nog nooit zo trendy! Cortenstaal is een esthetisch mooi materiaal met een prachtige roestoranje kleur. Het past perfect in een natuurlijke omgeving en verfraait uw planten. Met zijn unieke patina geeft de plantenbak van cortenstaal een warme en moderne sfeer aan uw buiteninrichting.

FAQ: alles wat u moet weten over de cortenstalen plantenbak

K
L

Waarom is cortenstaal een ideaal materiaal voor een plantenbak?

Cortenstaal is een materiaal dat bestand is tegen vocht, weer en zonlicht. Uw plantenbak kan permanent buiten blijven staan, ongeacht de weersomstandigheden, zonder dat hij verslechtert wanneer hij in contact komt met de grond. Dit maakt het een ideaal materiaal voor het kweken van uw groenten en kruiden.

K
L

Moet ik mijn plantenbak van cortenstaal onderhouden?

Nee. In tegenstelling tot hout heeft cortenstaal geen speciaal onderhoud nodig. De beschermende roestlaag vormt zich na enkele maanden en beschermt uw plantenbak op natuurlijke wijze tegen elke vorm van corrosie.

Geïnteresseerd in een duurzame en esthetische plantenbak?

Kies dan voor onze cortenstalen producten! Bij Kubik bieden wij u solide en stijlvolle plantenbakken voor uw exterieur. Contacteer ons om uw project te bespreken.